Изпълнители


ИЗПЪЛНИТЕЛИ/ГРУПИ


NIGHTWISH

Безспорните пионери на симфоничния метъл и иконите на цял един жанр. От началото на своята кариера, започнала през една лятна нощ на юли 1996 г., те са олицетворение на най-взискателното музикално изкуство и иновативни звукови преживявания. Докато творецът Tuomas Holopainen е седял около лагерния огън с приятели на малък остров в средата на спокойното езеро Пюхяяарви и импровизирал, вероятно не е предполагал къде ще го отведе това пътуване.

Още за Nightwish тук.


APOCALYPTICA

Апокалиптика е финландска чело метъл група, в нея участват виолончелисти и от 2005 година барабанист. Трима от виолончелистите са завършили Сибелиус Академи в Хелзинки, Финландия. Музиката им съдържа елементи от класическа музика, нео-класически метъл, траш метъл и симфоничен метъл.

Разгледай сайта им тук.


GLENN HUGHES

Рок легендата Глен Хюз ще е хедлайнер на голямия рок фестивал VARNA MEGA ROCK.

Глен Хюз (Glen Hughes) е басист, вокалист и композитор.
Името се свързва с емблеми в рок музика като Deep Purple, Black Sabbath и др. Работил е заедно с Гери Мур,Тони Айоми и други легендарни музиканти. 66-годишният британец ще забие заедно с българската  група БТР на 18 август.


KAMELOT

Камелот е американска пауър/прогресив метъл група от Тампа,Флорида, сформирана от Томас Йънгблъд и Ричард Уорнър през 1991 година. Към 2015 Kamelot имат 11 студийни албуми, 3 концертни албума, 1 DVD и 11 видеоклипа. Последният им албум е Haven, който излезе през май 2015 чрез Napalm Records.

Линк към сайта на групата  


Б.Т.Р

Б.Т.Р. е българска рок група.

До средата на 90-те години свирят хеви метал, а по-късно преминават към хард рока. Реално стилът е мелъди радиофоничен рок, със препратки към хард и хеви рока. В Америка има AOR, това е българският му вариант.

Линк към сайта на групата


BENDIDA

Бендида е Симфоник Фентъзи метъл група, основана през 2008 година. Музиката им е силно повлияна от Тракийския фолклор и Славянската митология. Традиционните фолклорни ритми са преплетени с тежки метъл рифове в комбинация с лирични женски вокали и класически инструменти. Бендида е единствената банда в Света в чиято музика се включва античния бароков инструмент – виола да гамба.

Линк към сайта.


KIKIMORA

Един от най – известните български музиканти зад граница Николо Коцев създава  рок групата „Кикимора“ през 2011 година.

Линк към сайта на групата.


KONKURENT

Конкурент е българска рокгрупа създадена през 1986 г. от Емил Анчев.
Тази година групата  празнува 30 години на сцена и издава нов албум.

Линк към сайта на групата  https://www.facebook.com/konkurentband/


KROSSFIRE

Групата се създава през 2001 от Георги Дриев – китара, Георги Кушев – китара, Спас Марков – ударни.
Няколко човека минават през групта, но не след дълго напускат. Решени да продължат напред Жоро, Спас и Гого успяват да привлекат Петър Бошнаков (клавишни) и Димо Петков (вокали).

Георги Дриев поема баса и така се формира една стабилна формация, която ще бъде заедно няколко години. И името вече е различно – “Krossfire”.

Повече за групата може да намерите на техния уебсайт.